Föda Trygg Profylax

Konsten att föda handlar om att tillåta sig själv och sin kropp att ge sig hän, att förhålla sig öppen och flexibel, att kunna uttrycka sina behov, att kunna ta emot hjälp och stöd. När du slappnar av får kroppen möjlighet att sköta förlossningsarbetet. Det är den bra på. Men det är en utmaning för oss människor att släppa taget! Vi har reflexer som gör att vi spänner oss och kämpar emot; vi har en hjärna som skapar negativa förväntningar, rädsla och mental spänning; vi har en av världens bästa förlossningsvårdverksamheter men som dessvärre signalerar behov av kontroll och övervakning vilket ofta påverkar oss som föderskor och får oss att tvivla på vår egen och vår kropps kapacitet. Föda Trygg önskar alla föderskor och partners en så positiv, lugn och trygg förlossning som möjligt och har därför utformat en unik profylaxkurs som innehåller allt du behöver för att bädda för dagens specifika förlossningsförutsättningar:

  • genomgång av förlossningens olika faser för att öka din förståelse för hur de olika verktygen och strategierna stöttar förlossningsprocessen och för att kunskap gör dig tryggare
  • hur du bäst syresätter dig och jobbar med andningen i de olika faserna (bl a profylaxandning, dykmetoden och hur du jobbar med rösten som ett effektivt verktyg)
  • hur du jobbar med kroppen och stöttar förlossningsprocessen med hjälp av rörelser/ställningar och aktiv avslappning
  • hur du hanterar smärtan med hjälp av mentala strategier som hjälper dig att uthärda och med hjälp av fysiska verktyg som kapar smärttopparna
  • hur din partner blir lugn och trygg och stöttar på ett effektivt och stödjande sätt med hjälp av beröring, massage och mental coachning
  • mentala strategier för att bibehålla fokus, koncentration och uthållighet
  • kartläggning av dina behov utifrån dina önskningar: Är du sugen på att utmana dig och upptäcka nya sidor hos dig själv kan du bygga ett fundament som stöttar dig igenom de mest utmanande faserna. Vill du hellre ”lämna över dig” och ta det som det kommer, ritar vi kartan som förbereder dig på bästa sätt för de olika vägar som en förlossning kan ta.

Pris: 2800 kr/par. Max 3 par/kurs. Kontakta Victoria för anmälan och info om datum.

 

Föda Trygg Racer

För dig som är sent ute och närmar dig beräknad partus i raketfart finns Föda Trygg Racer (90 min). Under  den dryga timmen vi ses få ni en ”verktygslåda” med de allra nödvändigaste och mest effektiva verktygen (genomgång av hur du höjer din smärttröskel, tolerans och uthållighet med hjälp av andning, röst, avslappning och mentalt fokus, hur din partner kan stödja dig med massage och beröring, olika ställningar som kapar smärta och stöttar förlossningsprocessen). Så om det hastar, kontakta Victoria direkt på telefon 0701-495423 så kan vi ses med kort varsel.

Pris: 1500 kr + ev bilersättning 25 kr/mil vid >2 mils resa.

Plats och tid: Om du önskar träffas vi hemma hos dig. Kontakta Victoria så kommer vi överens om tid och plats.

 

Föda Trygg Privat

När du och din partner önskar en privatkurs helt inriktad på era behov och frågeställningar inför förlossningen bokar du Föda Trygg Privat (1,5 h x 2 tillfällen). Du och din partner får gott om tid att grundligt lägga det pussel som just ni behöver för att föda trygga.

Pris: 3800 kr + ev bilersättning 25 kr/mil vid >2 mils resa.

Plats och tid: Om du önskar träffas vi hemma hos dig. Kontakta Victoria så kommer vi överens om tid och plats.